Nalewka kebabowa – kebabówka
Eksperymentalny przepis na nalewkę kebabową, czyli alkoholu na bazie wódki i kebsa. Trunek dla bardzo odważnych albo zauważalnie pijanych.
Eksperymentalny przepis na nalewkę kebabową, czyli alkoholu na bazie wódki i kebsa. Trunek dla bardzo odważnych albo zauważalnie pijanych.
Agrest królował kiedyś na polskich działkach, ale obecnie trudno go dostać. Owoc w smaku nie zachwyca, więc warto zrobić z niego agrestówkę.
Likier z białej czekolady to szyk, elegancja oraz doskonały sposób na zakamuflowanie ulubionego alkoholu (np. wódki) w słodkim napoju.
Zupełnie przyzwoita nalewka z suszonej żurawiny, tym razem w wersji z wanilią. Podobno zdrowa, a na pewno słodka.
Nalewka wiśniowa na bimbrze to smak lata na wsi. Tak przygotowana wiśniówka zachwyci gości, a szwagier z KAS nie wyczuje alkoholu bez akcyzy.
Owoc derenia w nalewce przemienia się z brzydkiego kaczątka w pięknego indyka. Nalewka dereniowa to też ulubienica publiczności.
Nalewka orzechowa doskonale leczy wszystkie problemy żołądkowe. Polecana bez recepty lekarzom i farmaceutom.
Nalewka malinowa smakuje wszystkim, więc to taki trochę nalewkowy odpowiednik zupy pomidorowej. Polecana na początek przygody z nalewkami.
Nalewka z pędów sosny, nazywana również potocznie sosnówką. Inne, równie popularne nazwy to: "a fuj" i "ale trąci żywicą". Łagodzi kaszel.
Jak pozbyć się zapachu bimbru albo co zrobić z samogonem? Polecam przepis na limoncello na bimbrze, czyli w zasadzie bimbroncello.