Nalewka krupnik
Nalewka krupnik nazywa się podobnie do zupy, ale na tym podobieństwa się kończą. Smakuje na ciepło, na zimno, na czczo i na każdą okazję.
Nalewka krupnik nazywa się podobnie do zupy, ale na tym podobieństwa się kończą. Smakuje na ciepło, na zimno, na czczo i na każdą okazję.
Przepis na nalewkę śliwkową, czyli jak sprytnie zamienić uczciwą porcję spirytusu w delikatne danie deserowe.
Nalewka z pigwowca, czyli ponadczasowy klasyk. Sprawdzi się na urodziny, zebranie Zarządu, komunię i Dzień Strażaka.
Przepis na nalewkę z pieczonych jabłek z dodatkiem cynamonu. W smaku przypomina szarlotkę, czyli do niedzielnego obiadu jak znalazł.
Eksperymentalny przepis na nalewkę kebabową, czyli alkoholu na bazie wódki i kebsa. Trunek dla bardzo odważnych albo zauważalnie pijanych.
Agrest królował kiedyś na polskich działkach, ale obecnie trudno go dostać. Owoc w smaku nie zachwyca, więc warto zrobić z niego agrestówkę.
Likier z białej czekolady to szyk, elegancja oraz doskonały sposób na zakamuflowanie ulubionego alkoholu (np. wódki) w słodkim napoju.
Zupełnie przyzwoita nalewka z suszonej żurawiny, tym razem w wersji z wanilią. Podobno zdrowa, a na pewno słodka.
Nalewka wiśniowa na bimbrze to smak lata na wsi. Tak przygotowana wiśniówka zachwyci gości, a szwagier z KAS nie wyczuje alkoholu bez akcyzy.
Owoc derenia w nalewce przemienia się z brzydkiego kaczątka w pięknego indyka. Nalewka dereniowa to też ulubienica publiczności.