Nalewka rabarbarowa
Nalewka z rabarbaru - w odróżnieniu od trudnej do wymówienia nazwy - jest bardzo łatwa do przyrządzenia i do przełknięcia.
Nalewka z rabarbaru - w odróżnieniu od trudnej do wymówienia nazwy - jest bardzo łatwa do przyrządzenia i do przełknięcia.
Likier krówkowy to szyk, smak i puste kalorie podane w atrakcyjny sposób. Z przepisem poradzi sobie każdy, a z konsumpcją większość.
Nalewka z czarnej porzeczki jest ciemna i cierpka jak typowy poniedziałek w zakładzie pracy, ale za to ma alkohol. Jak niektóre poniedziałki.
Nalewka krupnik nazywa się podobnie do zupy, ale na tym podobieństwa się kończą. Smakuje na ciepło, na zimno, na czczo i na każdą okazję.
Przepis na nalewkę śliwkową, czyli jak sprytnie zamienić uczciwą porcję spirytusu w delikatne danie deserowe.
Nalewka z pigwowca, czyli ponadczasowy klasyk. Sprawdzi się na urodziny, zebranie Zarządu, komunię i Dzień Strażaka.
Przepis na nalewkę z pieczonych jabłek z dodatkiem cynamonu. W smaku przypomina szarlotkę, czyli do niedzielnego obiadu jak znalazł.
Eksperymentalny przepis na nalewkę kebabową, czyli alkoholu na bazie wódki i kebsa. Trunek dla bardzo odważnych albo zauważalnie pijanych.
Agrest królował kiedyś na polskich działkach, ale obecnie trudno go dostać. Owoc w smaku nie zachwyca, więc warto zrobić z niego agrestówkę.
Likier z białej czekolady to szyk, elegancja oraz doskonały sposób na zakamuflowanie ulubionego alkoholu (np. wódki) w słodkim napoju.